Mitä vesipaastolla voi laittaa suuhunsa?


 Mitä paastolla voi laittaa suuhunsa?

Paastoja on monenlaisia, on mehupaastoja ja vähäkalorisia paastoja ym monia monia muita. Sinä itse päätät, mitä paastoosi kuuluu, mutta tällä sivustolla kun puhutaan paastosta, niin se tarkoittaa vesipaastoa, siinä suusta alas menee vettä, vettä ja vettä, ei mitään muuta.



Entä onko sallittua?

Yleisin kysymys kun puhutaan vesipaastosta kuuluukin.  Kai voin kuitenkin kahvia juoda?
Voihan sitä juoda, mutta täysin vesipaastohan se ei silloin ole. Toiset paastoajat juovat vesipaastolla kahvia mustana ja se on ihan ok.

Toiset ottavat päivittäiset vitamiinit paastollakin ollessaan, en oikein ota siihen kantaa, kaikki tekevät niin kuin itsestä tuntuu parhaimmalta ratkaisulta, mutta kuitenkaan mitään vitanalle tyyppisiä monivitamiineja en suosittelisi, koska niissä on paljon sokeria makeutusaineena.

Elektrolyytit eli tärkeät suolat ja tärkeät nesteyttäjät!

Elektrolyytit kuulostavat aika erikoiselta jo sanana, jos on suunittelemassa ensimmäistä paastoa. Ne ei ole mitään rakettitiedettä, vaan elektrolyyteillä tarkoitetaan natriumia, kalium ja magesiumia.


Natrium, mitä se on ja mistä sitä saa?

Natrium on tärkeimpiä elimistön nesteiden suoloja. Natriumia saat suolasta. Parasta suolaa on paastolla puhdistamaton merisuola, ja sitä saa luontaistuotekaupoista noin 3,5€ kilo.

Toiset laittavat muutaman  suolakiteen sulamaan kielen alle muutaman kerran vuorokaudessa, toiset sekoittavat juomaveteen, tyyli on vapaa.
(puute paastolla saa aikaan huonoa oloa ja päänsärkyä)


Kalium, mitä se on ja mistä sitä saa?

Kalium on natriumin ohella toinen tärkeä veren suola. Sitä ei pidä sekoittaa kalsiumiin eli "kalkkiin". Vaikka nimessä on vain yhden kirjaimen ero, ne ovat täysin eri aineita.
Kalium tabletteja saa apteekista ilman reseptiä. Viinikivi on myös hyvä kaliumin lähde.
(puute paastolla saa aikaan huonoa oloa ja päänsärkyä)

Magnesium, mitä se on ja mistä sitä saa?

Magnesium on yksi kehon tärkeimmistä mineraaleista ja magnesiumin puute oireileekin lukuisilla eri tavoilla, kuten suonenvetona, lihaskramppeina ja väsymyksenä.
Ruokakauppojen vitamiinihyllyt, luontaistuotekaupat ym.




Kommentit