Ensimmäinen päivä vesipaastoa

 

Ensimmäinen päivä vesipaastoa


Ensimmäinen paastopäivä on käynnissä, aamulla mitataan paino, painoindeksi, rasvaprosentti, ja sisäelinrasva ja seurataan täällä blogissa niiden kehitystä. Ensin oli tarkoitus, että mittaukset tehtäisiin joka päivä, mutta tulokset kuitenkin muuttuu niin hitaasti, että voi olla hyvä mitata vain aloituksen ja lopetuksen yhteydessä.

Paastoa on nyt takana 24 tuntia ja olo on ihan hyvä. Paaston aloituksesta on kuitenkin niin vähän aikaa, että ei nyt vielä pitäisi olotilassa mitään huomatakkaan, lähinnä tyhjä tunne vatsassa ja normaalia viluisempi olo.

 

Ensimmäisen päivän lukemat

Paino 92.6 kg
Painoindeksi 30.8
Rasvaprosentti 34.2
Rasvaa kehossa 31.6 kg
Sisäelinrasva 14 (alue 1-15)

Eilen kello 16.00 lopetettu syöminen ja tänään aamulla klo 10.00 mittaukset, eli aamupaino.


Paaston tavoitteet

Paastolla on tavoitteena pudottaa painoa 10 kg, siihen uskoisin riittävän 21 vuorokauden vesipaaston. Nimenomaan 10 kg läskiä pitäisi lähteä. Alussa suoli tyhjenee ja nesteet lähtevät liikkeelle, niin aloussa pudotus on suurempaa, mutta se kaikki tulee takaisin, kun taas alkaa syömään. Vaaan näyttäessä 80 kg olisi -12,6 kg lähtöpainosta ja uskoisin sen olevan noin 10 kg läskiä poltettuna.

Vielä tärkeämpänä tavoitteena on paaston terveyshyödyt, autofagian kautta aktivoida kehon omat korjaustoimenpiteet. Uusien kantasolujen rakennus ja vanhojen viallisten solujen poistaminen elimistöstä.

Paaston tavoite on kolme viikkoa ja se tuntuu todella pitkältä ajatella, katsotaan miten homma etenee.


Elektrolyytit

Tänään aloitetaan myös elektrolyytit, niin alussa ei tule pääkipua tai huonoa oloa sen takia koska natrium, kalium ja magnesium tasot laskevat nopeasti.

Natriumin saan puhdistomattomasta merisuolasta, kaliumin saan viinikivestä ja magnesiumin kaupan ravintolisä purkista.

Lisäksi minulla on poretabletteja missä on kaikki elektrolyytit samassa tabletissa, mutta niissä taitaa olla jonkin verran makeutusaineita mukana, eikä siis paras vaihtoehto paastolla.




Kuinka pitkään voin olla paastolla?

Katselin sovelluksesta rasvan määrää kehossa ja se sanoi rasvaa olevan rasvaprosentin mukaan 31.6 kg.
Laskin aikani kuluksi, että kuinka pitkään voisi tuolla rasva määrällä paastoilla turvallisesti, aika huikeaa, kun 57 päivän päästä rasvaa olisi palanut 24.4 kg ja rasva prosentti olisi siellä 10 % pintaan.



Noin pitkään nyt ei tietenkään ole tarkoitus olla paastolla, mutta ihan huvikseni laskeskelin, että kuinka nopeasti sitä pääsisi tällä painolla rantakuntoon, jos olisi sellainen tarkoituksena.

Olisikin kiva kuulla kommenteissa, että kuinka pitkä on sinun pisin paastosi ollut ja miten se on sujunut.

Nyt vesipaastoa takana 24h.

Kommentit

  1. Hei, tulin katsomaan blogiasi. Minun pisin paastoni on suunnilleen yön yli, eli ei minkäänlaista kokemusta oikeastaan. Mielenkiintoista lukea tavoitteistasi.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiinnolla jään seuraamaan paastosi etenemistä.
    Pisin ja ainoa paastoni on ollut 5 vrk. En muista ihan tarkalleen, minkälainen se oli. Joku juomaseos (hieman siman makuinen) siinä oli, useampi litra päivässä. Alkuun tehtiin suolihuuhtelu, joka on jäänyt mieleen. Ja se, että palelin kovasti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti