Toinen päivä vesipaastoa

 


Toinen päivä vesipaastoa

Paastoa takana 48 tuntia, yö tuli nukuttua todella hyvin ja syvän unen määräkin oli 1h 22min.

Uteliaisuuttani kävin aamulla vaaalla, ja sen lukemat olivat alle 90 kg, eli nesteet lähti liikkeelle heti samantien. En edes muista mitä tarkka lukema oli, mutta kasilla se alkoi, eikä sillä ole tässä vaiheessa paastoa, mitään väliäkään.


Muutokset, kun paastoa on kulunut 48 tuntia.

Aina ei meinaa itsekkään uskoa, kuinka keho toimii eri tavalla  paastolla, verrattuna siihen että söisi normaalilla ruokavaliolla. Nyt jo huomaa, että ei enää tarvitse lukulaseja, kun lukee pienen pientä tekstiä. Silmälääkärin kanssa joskus keskustelin asiasta ja silmälääkäri sanoi, että ikänäkö on osaksi elintapasairaus, mitä enemmän ylipainoa ja hiilihydraatti pitoinen ruokavaljo, niin sitä ennemmin alkaa ikänäkö vaivaamaan. Enempää en sitä avaa, koska en ole perehtynyt asiaan, netistä varmasti löytyy siitä juttuja ja jos asia kiinnostaa, niin ei muuta, kun etsimään.



Elämysportaissa

Kävin Seinäjoen Joupiskan elämysportaat kävelemässä, niin huomasi kyllä, että on hiilarit ihan loppu kropasta, ensimmäisen sadan portaan kohdalla jo jalkoja hapotti aikalailla. Portaita on yhteensä 278 kpl.

Kävin kerran ylhäällä ja alas tullessa jalat tärisivät niin, että ei tahtonut autossa saada kytkintä painettua, mutta tämä on niitä paaston alun oireita, kun päästään paastossa vähän pidemmälle, niin keho tottuu paremmin polttamaan varastorasvaa ja sitten onkin virtaa niin paljon, että mikään ei pidättele liikkuessa.


Nyt olo vähän nuutunut, mutta minulla on kyllä tarkkaan tiedossa, mistä se johtuu. Olen ottanut elektrolyyttejä ja puhdistamatonta merisuolaa liian vähän. Niitä jo vähän tankkailinkin, ja pitää vielä tankkailla lisää.

Vähän ehkä liian kova suoritus näin ekoille paastopäiville, mutta kaikenkaikkiaan se meni ihan hyvin kuitenkin.

Moni paastovalmentaja kehoittaa noudattamaan paastolla kevyttä pitkäkestoista liikuntaa, rauhallista venyttelyitä, saunomista, ym rauhallista seesteistä tekemistä. Olen kuitenkin itse sitämieltä, että pitää kehoa vähän herätellä välillä polttamaan rasvaakin. Juoksemaan en näin ensimmäisinä päivinä lähtisi, mutta jo hetkenpäästä kuitenkin.

Sen huomaa kyllä, kun rasva alkaa palamaan kunnolla, silloin on virtaa kropassa tehdä vaikka mitä ja se onkin oikea aikä lähteä sitä kuluttamaan, esim juoksun muodossa.



Kommentit

Lähetä kommentti